Tak tohle? Jako pardon, já vim, že samochvála smrdí, ale tohle je prostě totální foodporn a jestli se mi někdy něco fakt moc povedlo, tak to jsou právě tyhle burizony! Neznám snad nikoho, kdo by neměl rád tuhle karamelovou závislost, ale nalijme si čistýho vína – je to prostě kalorická bomba. Takže jsem si jí zase vzala do parády a vyšperkovala její složení tak, jak se jenom dalo. A výsledek? Od originálu k nerozeznání, bomba! (Ale už ne kalorická! :D) Předem vás ale upozorňuju, že závislý na ní budete taky úplně stejně, jako na tom originále, takže doporučuju vzít ty pytlíky burizonů rovnou tak tři, obrnit se nervama, protože budete ulepený a hlavně – připravit si bříška, protože jakmile ochutnáte, už neni cesty zpět! Tak dobrou chuť! 🙂
Recept
INGREDIENCE
Na 20 kusů:
- 45g burizonů/rýžových pukanců
- 100g sušených datlí
- 80g arašídového másla crunchy
- 40g vanilkového proteinu/sušeného mléka
Postup
- Datle zalijte vroucí vodou a nechte je 15 minut odstát, poté je slijte a rozmixujte zcela dohladka.
- K datlím přidejte protein, arašídové máslo a dvě lžíce horké vody a opět mixujte, dokud vám nevznikne hladký hustý krém.
- Ke krému přisypte burizony a propracujte rukama tak, aby se obalily všechny kousky a vznikla kompaktní hmota (která pěkně lepí, co si budem 😀 )
- Směs namačkejte do formy o velikosti 20×20 cm vyložené pečícím papírem. (můžete použít například i zapékací misku nebo třeba svačinovou krabičku).
- Uložte do chladu nejlépe přes noc a druhý den vyklopte z formy a ostrým nožem pokrájejte na 20 kousků. Dobrou chuť! 🙂
HODNOTY:
1 kus:
- 53,5Kcal/ 225 Kj
- 2,3g bílkovin
- 5,5 sacharidů
- 2,2g tuků
- 1g vlákniny
Napsat komentář