Tak se tady už trošku naladíme na léto, co vy na to? A jak jinak, než nějakym lehkym dezertem, kterej v sobě nese značnou dávku exotiky v podobě toho nejvíc nejlepšího letního drinku světa? Každopádně, letos si ho asi nikdo z nás nebude moct vychutnávat vyvalenej někde na pláži, takže je asi na čase zahájit strategii „udělám si kousek exotiky i doma na gauči“. No a splácnutí tohohle koláče je krok č. 1 ke splnění strategickýho cíle, takže šup předehřát troubu a hurá na něj! A další kroky prozradim jenom těm, co splní ten první, ať jsme fér! 😀 Tak dobrou chuť a užívejte květen! 🙂
PS: Koláček trochu drobí, což mu na chuti ani vláčnosti samozřejmě neubírá, jenom si k němu prostě vemte lžičku a nejezte ho jako chleba. 😀
Recept
INGREDIENCE
Na 12 kusů:
KORPUS:
- 80g kokosové mouky
- 40g strouhaného kokosu
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 2 vejce
- 150g bílého jogurtu
- 200g kompotovaného ananasu
- 100ml ananasové šťávy
KRÉM:
- 250g polotučného tvarohu
- 140g kompotovaného ananasu
Postup
- Vejce prošlehejte spolu s jogurtem a ananasovou šťávou, poté přidejte kokosovou mouku s kokosem a práškem do pečiva a opět prošlehejte, aby vám vzniklo hladké těsto.
- Nakonec do těsta přidejte ananas nasekaný na drobné kousky a v případě potřeby přislaďte.
- Těsto nalijte do formy o velikosti 25x30cm a pečte na 180 stupňů zhruba 30 minut.
- Na krém rozmixujte kousky ananasu a vymačkejte z něj přebytečnou šťávu, poté ho vymíchejte s tvarohem a případně doslaďte.
- Hotovým krémem potřete vychladlý korpus a řezy nechte před podáváním uležet alespoň dvě hodinky v lednici. Dobrou chuť! 🙂
HODNOTY:
1 kus:
- 105Kcal/ 440 Kj
- 5,5g bílkovin
- 8,3 sacharidů
- 5g tuků
- 3,5g vlákniny
Napsat komentář