Kdo nevyrostl na pudincích, jako by nebyl, tenhle dezert je prostě legenda! Ale to bych to nebyla já, abych tu klasiku nějak trochu nepoladila a neudělala z toho něco extra. No možná si fandim, jenom jsem vyměnila piškoty za tvaroh, kakao za citron, cukr za med, a tady máme výsledek. 😀 Takže jestli jste fanoušci pudinků a chcete zkusit nějakou o trochu víc fancy a o trochu víc fit variantu, here we go! Dobrou chuť! 🙂
Recept
INGREDIENCE
Na 4 porce:
- 100ml citronové šťávy
- 300ml polotučného mléka
- 2 lžíce medu
- 40g kukuřičného škrobu
- 250g polotučného tvarohu

Postup
- Citronovou šťávu smíchejte s mlékem a 3/4 tekutiny nalijte do hrnce s vysokým dnem.
- Přiveďte k varu a mezitím si ve zbylé tekutiny rozmíchejte kukuřičný škrob.
- Jakmile začne tekutina v hrnci vřít, začněte postupně přilévat zbylou čtvrtinu se škrobem. Směs po celou dobu dobře míchejte, aby se vám v ní nevytvořily hrudky, bude vám houstnout pod rukama.
- Vše asi tři minutky povařte, poté stáhněte z plotny a do ještě horkého pudinku vmíchejte tvaroh.
- Nakonec dochuťte medem a rozdělte do skleniček, nechte na chladném místě zatuhnout a podávejte podle chuti s oblíbeným ovocem. Dobrou chuť! 🙂
HODNOTY:
na 1 porci:
- 160 Kcal/ 672 Kj
- 9g bílkovin
- 22,5g sacharidů
- 3,6g tuků
Napsat komentář