Zdravejch dezertů neni nikdy dost a tvarohovejch koláčů už vůbec ne, takže tady máme jednoho fešáka, co splňuje obojí! A neni to ledajakej koláč, je to koláč, kterej se se mnou táhne už několik let a jednu dobu jsem ho pekla téměř víkendově. Ale! Ne vždycky se dal považovat za zdravej, původní recept jsem si trochu poupravila, zaexperimentovala a tady máme výsledek – furt stejně krásnej, furt stejně dobrej, ale o něco lehčí. To zní docela fér, ne?
Tenhle koláč je po vizuální stránce docela povedenej kousek , ale rozhodně se nemusíte bát, že je to nějaký složitý kouzlo nebo kdovíjaký cukrářský umění. Naopak, zvládla jsem ho upéct už jako dítě, takže si myslim, že ho zvládne hravě každej z vás. A úspěch zaručen! Tak dobrou chuť! ♥
Recept
INGREDIENCE
KORPUS:
- 60g kokosové mouky
- 30g rozpuštěného másla
- 1 vejce
- 20g hořkého kakaa
- 2 lžíce mléka
- 2 lžíce čekankového sirupu
NÁPLŇ:
- 400g odtučněného tvarohu
- 200g zakysané smetany (12%)
- 3 vejce
- 60g třtinového cukru
- 20g hořkého kakaa

Postup
- Ze všech ingrediencí na korpus vypracujte tuhé těsto a nechte ho chvíli odstát, poté ho rovnoměrně namačkejte na dno dortové formy o průměru 22cm a lžící uhlaďte.
- Na tvarohovou náplň spolu vyšlehejte tvaroh se zakysanou smetanou, cukrem a vejci. Směs rozdělte na dvě poloviny a do jedné z nich ještě zašlehejte zbylé kakao.
- Do středu korpusu nalijte dvě lžíce světlé náplně, na ni pak navrstvěte dvě lžíce tmavé, tento postup opakujte, dokud vám obě směsi nedojdou. Postupným střídáním a vrstvením se náplň začne rozlévat do stran a začne se tvořit efekt kruhů.
- Připravený koláč pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů 35 minut, po upečení ho nechte zcela vychladnout a nejlépe ho nechte ještě uležet několik hodin v lednici.
- Dobrou chuť! 🙂
HODNOTY:
při nakrájení na 12 kusů vychází na 1 kus:
- 142 Kcal/ 600 Kj
- 8,6g bílkovin
- 9g sacharidů
- 7g tuků
- 4,4g vlákniny
Napsat komentář