Svačinek neni nikdy dost! A popravdě, ty moje jsou poslední dobou dost monotónní – tvaroh s tvarohem a nebo třeba tvaroh a k tomu tvaroh. No, bílkovin tim sice naženu dost, ale těch mléčnejch výrobků jsem schopná celkově za den sníst prostě asi tak bambilion, takže jsem se rozhodla zkusit to maličko zredukovat a vytvořila tenhle „tvaroh“ ve veganský verzi. A řikám vám – je to bomba! Bílkovin furt dost a je to lahoda (možná i lepší, než ten klasickej tvaroh 😀 ). Takže jestli hledáte nějakou lehkou sváču, která spolehlivě zažene chuť na sladký, pořádně vás zasytí a ještě se můžete cejtit dobře, že jenom z rostlinek, tak tady jí máme! 🙂 Tak dobrou chuť! 🙂
Recept
INGREDIENCE
Na 2 porce:
- 200g tofu natural
- 60ml rostlinného mléka
- 1 lžíce hořkého kakaa (15g)
- 1 větší zralý banán (120g)
- 1 lžíce čekankového sirupu (10g)
- 20g ořechového másla (mandlové, arašídové, kešu, …)

Postup
- Všechny ingredience spolu dobře promíchejte na hladký krém, rozdělte na dvě porce a dle chuti a fantazie dozdobte vaším oblíbeným ovocem, oříšky nebo třeba čokoládou. Dobrou chuť! 🙂
HODNOTY:
1 porce:
- 295Kcal/ 1240 Kj
- 20g bílkovin
- 18g sacharidů
- 14g tuků
- 7g vlákniny
Napsat komentář