Tak tohle neni jen tak ledajaký tiramisu, to je totiž 2v1 tiramisu! A víte proč? Je v něm totiž schovaná Terezčina oblíbenost numero uno! Ano, tušíte správně, je to mugcake. A jestli jste netušili, tak honem sem, abyste tušit rychle začali! Musim říct, že za tenhle vynález, udělat ze svý nejoblíbenější snídy základ do dezertů (ano dezertů, timhle jednim to totiž rozhodně nekončí!), jsem na sebe fakt náležitě pyšná a myslim, že bych si snad i zasloužila Nobelovku. Takže jestli se vám někomu náhodou válí doma, přijímám! 😀 Jsem vážně zvědavá, jestli vás tenhle nápad nadchne stejně jako mě a hlavně, kam všude se mi ten mugcake ještě povede nacpat. No a kdo z vás už ten můj milovanej #Terumugcake ochutnal, tohle je jeho další level, kterej by vám rozhodně neměl uniknout, tak dobrou chuť! 🙂
Recept
INGREDIENCE
Na 3 porce:
Základ – mugcake:
- 1 vejce
- 1 lžíce bílého jogurtu
- 2 lžíce mléka
- 1 lžíce kokosové mouky
- 1/2 odměrky vanilkového proteinu
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
krém:
- 150g ricotty
- 280g řeckého jogurtu (0%)
- 40g čekankového sirupu
dokončení:
- 150ml silné kávy
- 2 lžíce amretta/rumu
- hořké kakao

Postup
- Jako první si připravte mugcake – v malé misce vhodné do mikrovlnky vidličkou prošlehejte vejce s mlékem a bílým jogurtem, poté přidejte kokosovou mouku, protein a prášek do pečiva. Vymíchejte dohladka a dejte „péct“ na 3 minuty do mikrovlnky.
- Hotový mugcake nechte zcela vychladnout, poté ho 3x prokrojte na pláty a ty pokrájejte na malé kousky o velikosti zhruba 2×2 cm.
- Všechny ingredience na krém spolu prošlehejte dohladka a kávu smíchejte s amarettem.
- Do kávy namáčejte kousky mugcaku a skládejte je v jedné vrstvě na dna skleniček. Na ně dejte vrstvu krému a poté opět vrstvu máčeného mugcaku. Takto postupujte, dokud vám všechny ingredience nedojdou.
- Vrstvení zakončete vrstvou krému a tu zasypte hořkým kakaem.
- Hotové tiramisu nechte alespoň pár hodin proležet v lednici a podávejte, dobrou chuť! 🙂
HODNOTY:
1 porce:
- 230Kcal/ 966 Kj
- 21g bílkovin
- 10g sacharidů
- 7,7g tuků
- 12g vlákniny
Napsat komentář