Další dobrota ze série odlehčenýho street foodu na scéně! Tentokrát padla volba na starý dobrý hrany a můj nejoblíbenější dip na světě – jak já ráda řikám – takovou mojí fejkovou majolku. A ta teda stojí za to, věřim, že jakmile jí ochutnáte, tak si jí zamilujete stejně jako já a budete jí pak taky cpát absolutně k čemukoliv. No a aby ani ty hranolky nebyla taková nuda, tak nám v tomhle případě klasický brambory nahradilo kombo batátů a celeru, který si stopro zamilujete v úplně stejný míře jako tu fejkovou majolku. Takže suma sumárum – při tomhle jídle se minimálně dvakrát zamilujete a to už se co? Vyplatí! Takže já dneska místo tinderu zapínám troubu a jdu si taky užít trochu tý lásky. 😀 A každýmu, kdo do toho jde se mnou, přeju dobrou chuť! 🙂
Recept
INGREDIENCE
HRANOLKY:
- 200g batátů
- 200g bulvového celeru
- 1 lžička oleje
- sůl
- čerstvý tymián (nebo jakékoliv jiné oblíbené bylinky, případně můžete vynechat)
DIP:
- 150g bílého jogurtu
- 20g lahůdkového droždí
- 1/2 lžičky dijonské hořčice
- sůl
Postup
- Batáty a bulvový celer oloupejte a nakrájejte je na zhruba stejně velké hranolky. Nasypte je do větší mísy, zakápněte olejem, štědře osolte a přidejte nasekaný čerstvý tymián. Vše společně propracujte rukama tak, aby se olej i bylinky dostaly ke všem hranolkám a chutě se tak propojily.
- Hranolky nasypte na plech vyložený pečícím papírem a pečte zhruba 25 – 30 minut na 180 stupňů dozlatova.
- Mezitím spolu dobře promíchejte všechny ingredience na dip a nechte chvíli odležet.
- Upečené hranolky vyjměte z trouby a podávejte s připraveným dipem. Dobrou chuť!
HODNOTY:
Na 1 porci:
- 460Kcal / 1932Kj
- 22g bílkovin
- 63g sacharidů
- 13g tuků
Napsat komentář