• Domů
  • Recepty
    • Saláty
    • Polévky
    • Snídaně
    • Svačiny
    • Hlavní chody
    • Dezerty
  • KONTAKT

Petit Appetit

Dezerty, Recepty

Black forest cake

7. 7. 2020 Leave a Comment

Dlouho slibovanej dort je tu! A protože na to nejlepší se vyplatí si počkat, tak můžu přísahat, že tenhle za to vážně stojí! Lehce sobecky jsem si zase vzala do parády jednu ze svejch nejoblíbenějších kombinací – čoko&višně – a spolu s tim i ten nejlepší dort světa! …Black forest, Schwarzwaldský, nebo prostě jenom čoko dort s višněma, jak chcete. 😀 Dobře bude chutnat, ať už mu budete řikat jakkoliv a díky všem těm jeho názvům si ho můžete dělat furt dokola a ospravedlňovat si to tim, že vlastně pokaždý zkoušíte jinej dort. 😀 Protože co si budem, dortů neni nikdy dost! No a jak je mym dobrym zvykem, lehce jsem si ho upgradovala, aby se s nim mohl cpát i ten, kdo ještě ladí letní formu nebo prostě jenom každej, kdo si potrpí na odlehčenější dezertíky (tady jsem!). Tak já vám přeju dobrou chuť a krásnej začátek července, užívejte! 🙂


Recept


INGREDIENCE

KORPUS:

  • 3 vejce
  • 150g bílého jogurtu
  • 100ml mléka
  • 50g třtinového cukru
  • 150g celozrnné mouky
  • 50g hořkého kakaa
  • 1 odměrka čokoládového proteinu (30g)
  • 1/2 balení prášku do pečiva
  • špetka soli

KRÉM:

  • 200g ricotty
  • 200g nízkotučného termizovaného sýra
  • 250g odtučněného tvarohu
  • 80g moučkového cukru (erythritolu, xylitolu nebo jiného sladidla)
  • 1 balení ztužovače šlehačky (nemusí být)

OVOCNÁ VRSTVA:

  • 300g višní (čerstvých nebo mražených)
  • 2 lžíce rumu

Black forest cake

Postup

  • Jako první si upečte korpus. Z vajec oddělte žloutky od bílků a bílky vyšlehejte se špetkou soli dotuha.
  • Ve vedlejší míse společně prošlehejte zbylé žloutky s cukrem, jogurtem a mlékem. Poté do tekuté směsi postupně zašlehejte všechny sypké ingredience – kakao, protein a mouku s práškem do pečiva.
  • Nakonec do těsta opatrně vmíchejte i vyšlehaný sníh z bílků a hotové těsto nalijte do dortové formy o průměru 24cm.
  • Korpus pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů zhruba 45-50 minut. Po upečení ho nechte zcela zchladnout.
  • Na krém spolu vymíchejte dohladka všechny ingredience – ricottu, tvaroh, termizovaný sýr a cukr. Pokud budete přidávat ztužovač šlehačky, přidejte ho až nakonec a do krému ho dobře zašlehejte, aby v něm nebyly hrudky.
  • Višně dejte do menšího hrnce na plotnu, zalijte rumem a zahřívejte, dokud směs nezačne vřít. Společně chvíli povařte, dokud se neodpaří přebytečná tekutina a směs nezhouste. Poté odstavte z plotny a nechte zchladnout.
  • Upečený a zchladlý korpus zvrchu seřízněte tak, aby byl rovný a poté ho ještě celý třikrát prořízněte, aby vám vznikly 4 stejně tlusté pláty těsta. Višně si rozdělte na 3 stejné díly a krém na 4.
  • Na první plát těsta postupně navrstvěte jeden díl višní a na něj jeden díl krému, nahoru dejte další plát těsta a postup opakujte, dokud vám žádný nezbyde. Poslední díl krém použijte na potření hotového dortu zvrchu i z boků.
  • Pak už jen dort nazdobte dle libosti a dejte vychladit do lednice minimálně na tři hodiny. Dobrou chuť! 🙂


HODNOTY:

Na 1 kus při rozkrájení na 12 dílů:

  • 216Kcal/ 910Kj
  • 12,5g bílkovin
  • 26g sacharidů
  • 6g tuků
  • 3g vlákniny

  • Black forest cake
  • Black forest cake
  • Black forest cake
  • Black forest cake
  • Black forest cake
  • Black forest cake

Mohlo by se vám líbit

Čokoládové košíčky s krémem z lyofilizovaného ovoceČokoládové košíčky s krémem z lyofilizovaného ovoce
fit burizony v karamelufit burizony v karamelu
Slané svačinky3 rychlé slané svačinky
Předchozí:
Jahodový salát s makovou zálivkou
Další:
Cheesecake-browies s malinami

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  • Obchodní podmínky
  • Zásady ochrany osobních údajů
Design by SkyandStars.co
Back Top

Elvn Copyright © 2023