A máme tu jednoho dalšího fešáka do série super-ultra-rychlo dezertů! S klidnym svědomim vám totiž můžu slíbit, že když trochu máknete, tak příprava týhle dobroty vám nezabere víc než pět minut, ale parády s ní naděláte velmi moc! Dokonce si troufám tvrdit, že by snad i mohla konkurovat klasický verzi míša řezů od babičky, ale jak už je známo, tak Terezka vám nabízí verzi trošku odlehčenější, jednodušší a tentokrát i vyletněnější. A kde je teda celý to tajemství? V mugcaku! Ano, je to tu zas. 😀 A sama jsem zvědavá, kam všude ho ještě zvládnu nacpat, protože buďme upřímný – všichni víme, že tohle neni poprvé a rozhodně ani naposled. 😀 Tak si těch pět minutek taky uloupněte, ať pochopíte, jakej je ten mugcake láska…A tyhle míša řezy included! Tak dobrou chuť! 🙂
Recept
INGREDIENCE
Na 4 porce:
ZÁKLAD – MUGCAKE:
- 1 vejce
- 1 lžíce bílého jogurtu
- 2 lžíce mléka
- 1 lžíce kokosové mouky (20g)
- 1 lžička hořkého kakaa
- 1/2 odměrky čokoládového proteinu (15g)
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
KRÉM:
- 250g polotučného tvarohu
- 250g odtučněného tvarohu
- 40g čekankového sirupu
POLEVA:
- 30g hořké čokolády
- 1-2 lžíce mléka
DOKONČENÍ:
- 250g jahod
Postup
- Jako první si připravte mugcake – v mističce vhodné do mikrovlnky rozmíchejte vidličkou vejce s jogurtem a mlékem, poté přidejte protein, mouku, kakao, prášek do pečiva a těsto vymíchejte dohladka. Dejte “péct” na 3 minuty do mikrovlnky.
- Hotový mugcake nechte zcela vychladnout, rozdrobte ho a rovnoměrně těsto rozdělte do čtyř skleniček.
- Poté přidejte pokrájené jahody a na ně vrstvu krému vymíchaného z obou tvarohů a čekankového sirupu.
- Nakonec zahřejte hořkou čokoládu spolu s mlékem, nechte rozpustit a vymíchejte hladkou čokoládovou polevu. Tou ozdobte připravené skleničky a nechte vychladit. Dobrou chuť!
HODNOTY:
Na 1 porci:
- 255Kcal/ 1070Kj
- 19g bílkovin
- 14g sacharidů
- 8,5g tuků
Napsat komentář