Letní póčo si žádá letní dezertíky, takže dneska tu máme jednu naprostou idálku do těch veder, co venku právě panujou (konečně!). Je to tahle lehká jogurtová panna cotta plná ovoce, která vás krásně osvěží, ale zároveň i zasytí. No a protože je oslazená jenom trochou erythritolu, tak se ani nemusíte bát o svoje #bikinibody a dát si ty porce rovnou všechny tři! Jako třeba já. 😀 Nesmim zapomenout vypíchnout ani to, že tenhle vděčnej dezert zvládne splácnout i naprostej kuchyňckej amatér, dokonce možná i bez tý kuchyně, protože žádný sáhodlouhý pečení se dneska nekoná. 😀 A to se co? Vyplatí! Tak dobrou chuť a užijte si to letní počásko na maximum! Letní dezertík included! 🙂
Recept
INGREDIENCE
Na 3 porce:
- 140g řeckého jogurtu s obsahem tuku 5%
- 200ml mléka
- 250g lesního ovoce (čerstvé nebo mražené)
- 6 plátků želatiny
- 3 lžíce erythritolu / jiného sladidla

Postup
- Jogurt rozmixujte spolu s mlékem a lesním ovocem dohladka, aby vám vznikla směs připomínající smoothie. Tu můžete v tuto chvíli propasírovat přes síto, aby v ní nebyla semínka, ale není to nutné.
- Plátky želatiny dejte do menšího rendlíku, zalijte čtyřmi lžícemi vlažné vody a nechce asi deset minut nabobtnat. Mezitím si ovocnou směs doslaďte podle chuti erythritolem, případně jiným sladidlem.
- Nabobtnalou želatinu začněte pomalu zahřívat, dokud se zcela nerozpustí, ale nevařte ji. Jakmile bude rozpuštěná, ztáhněte ji z plotny a přimíchejte k ní dvě lžíce ovocné směsi. Tuto směs poté vlijte zpět do ovocné a opět dobře promíchejte. Pracujte rychle, aby želatina nezačala houstnout a nevytvořily se hrudky.
- Hotovou směs rozdělte do tří porcí a dejte na noc vychladit do lednice, aby panna cotta hezky ztuhla. Dobrou chuť! 🙂
HODNOTY:
Na 1 porci:
- 133Kcal/ 560Kj
- 10g bílkovin
- 14g sacharidů
- 4g tuků
Napsat komentář