Kari. U nás doma asi to nejvděčnější jídlo ever. A to jak pro strávníky, tak pro kuchaře (tady jsem!). Úplně teda vlastně nevim, jak to to jídlo dělá, ale vždycky když ho udělám, sklidim za něj neskutečnej úspěch, a pak ještě týden musim poslouchat, ať ho koukám uvařit zase. A protože jsem hodná holka, tak taky tak učinim, takže vlastně ve výsledku furt dokola jenom vařim karíčka. 😀 To zas ne, až tak hodná nejsem. Spíš mě fascinuje, jak moc vděčný jídlo to je, když je to přitom taková jednoduchost a rychlovka.
No a co dalšího bych na něm ještě vychválila? Třeba to, že jde udělat zhruba tak na bambilion způsobů – improvizace a kreativita vždycky vítána. Stačí mít v zásobě kokosový mlíko, kari pastu, a pak už se fantazii meze nekladou!
No a jestli z něj chcete udělat ještě o kapku víc fancy jídlo, zkuste tuhle variantu s krevetama! Paradoxně si tim ušetříte práci, protože nasypat do hrnce pytlík krevet moc dřiny nestojí, zároveň ale sklidíte velkej úspěch, protože…krevety jsou prostě dobrý. 😀
Tak jak řikám – kokomlíko s kari pastou do zásoby – a hurá na karíčka! Dobrou chuť a brzo u dalšího receptu. ♥
Recept
INGREDIENCE
Na 4 porce:
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžíce červené kari pasty
- 2 stroužky česneku
- 1 větší mrkev
- 300g mražených zelených fazolek
- 300g mražené brokolice
- 300g mražených krevet
- 1 plechovka kokosového mléka
- sůl
Postup
- V hluboké pánvi rozehřejte lžíci oleje, přidejte kari pastu s nasekaným česnekem a chvíli restujte, dokud se koření nerozvoní.
- Poté přidejte nakrájenou mrkev, opět krátce orestujte a zalijte kokosovým mlékem.
- Přiveďte k varu, nechte 3 minuty probublávat, a poté přidejte všechnu mraženou zeleninu a krevety.
- Vše společně povařte asi 15 – 20 minut, dokud všechna zelenina nezměkne.
- Dosolte dle chuti a podávejte s vařenou rýží.
- Dobrou chuť! 🙂
HODNOTY:
na 1 porci bez přílohy:
- 333 Kcal/ 1400 Kj
- 20g bílkovin
- 14,2g sacharidů
- 22g tuků
- 6g vlákniny
Napsat komentář