• Domů
  • Recepty
    • Saláty
    • Polévky
    • Snídaně
    • Svačiny
    • Hlavní chody
    • Dezerty
  • KONTAKT

Petit Appetit

Dezerty, Recepty

Kynutí šneci s tvarohem a jablky

10. 10. 2020 Leave a Comment

Podzim už je v plnym proudu a to si žádá něco pořádně sladkýho, voňavýho, upečenýho a nejlíp ještě kynutýho! Podtrženo sečteno – tyhle šneci jsou naprostá ideálka! Takže jestli ještě nemáte program na upršený podzimní večery, předehřejte troubu a vrhněte se na ně. Jsou neskutečně dobrý, provoněj vám celej byt až k sousedům a ještě nesmim zapomenout zmínit, že tyhle fešáci fungujou jako zázračnej lék na podzimní depky… účinek zaručen a doporučuje 10/10 Terezek! Tak dobrou chuť! 🙂


Recept


INGREDIENCE

Na 25 šneků:

KVÁSEK:

  • 20g droždí
  • 100ml mléka
  • 1 lžíce cukru

TĚSTO:

  • 350g hladké pšeničné mouky
  • 150g celozrnné špaldové mouky
  • 1 žloutek
  • 200ml mléka
  • 50g rozpuštěného másla
  • 3 lžíce erythritolu (lze nahradit cukrem)

NÁPLŇ:

  • 250g jemného tvarohu (v alobalu)
  • 1 vejce
  • 3 lžíce erythritolu (lze nahradit cukrem)
  • 2 menší jablka
  • 1 lžíce skořice

POTÍRÁNÍ:

  • 20g rozpuštěného másla
  • 2 lžíce rumu

Kynutí šneci s tvarohem a jablky

Postup

  • Nejprve si připravte kvásek – do vlažného mléka přidejte lžíci cukru s rozdrobeným droždím, zakryjte a nechte na teplém místě vzejít.
  • Mezitím si ve větší míse smíchejte obě mouky s erythritolem, a poté přidejte všechny ostatní mokré ingredience na těsto – mléko, rozpuštěné máslo, žloutek a nakonec i připravený kvásek.
  • Všechny ingredience dobře propracujte ručně pomocí vařečky nebo použijte kuchyňského robota. Uhněťte hladké těsto, zakryjte ho utěrkou a nechte ho kynout na teplém místě zhruba hodinu.
  • Připravte si náplň – tvaroh vymíchejte spolu s vejcem a erythritolem dohladka. Oloupaná jablka nastrouhejte nahrubo, vymačkejte z nich přebytečnou šťávu a promíchejte se skořicí.
  • Vykynuté těsto rozválejte na tenký plát ve tvaru obdélníku, potřete ho připraveným tvarohem a na něj rovnoměrně rozvrstvěte nastrouhaná jablka.
  • Těsto zarolujte a pomocí ostrého nože nebo použitím nitě ho nakrájejte na kolečka – šneky. Ty vyskládejte s dostatečnými rozestupy na plech vyložený pečícím papírem a nechte ještě asi 20 minut kynout.
  • Poté je pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova asi 20-25 minut a ihned po upečení je potírejte rozpuštěným máslem smíchaným s rumem. Dobrou chuť! 🙂


HODNOTY:

Na 1 kus:

  • 120Kcal / 504Kj
  • 6g bílkovin
  • 15g sacharidů
  • 3,5g tuků

  • Kynutí šneci s tvarohem a jablky
  • Kynutí šneci s tvarohem a jablky
  • Kynutí šneci s tvarohem a jablky

Mohlo by se vám líbit

Špagety s hráškem a krémovou omáčkouŠpagety s hráškem a krémovou omáčkou
Vánočkové uzlíkyVánočkové uzlíky
Čočkový salát s červenou řepou s kozím sýremČočkový salát s červenou řepou a kozím sýrem
Předchozí:
Krupicové flameri s mákem
Další:
Dýňový koláč

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  • Obchodní podmínky
  • Zásady ochrany osobních údajů
Design by SkyandStars.co
Back Top

Elvn Copyright © 2023