• Domů
  • Recepty
    • Saláty
    • Polévky
    • Snídaně
    • Svačiny
    • Hlavní chody
    • Dezerty
  • KONTAKT

Petit Appetit

Dezerty, Recepty

Tvarohovo-maková bábovka s citronem

26. 2. 2019 Leave a Comment

Máme tady nový semestr a s ním i nový recept… Ano, po trochu delší době, než moje hvězdný tempo doteď udávalo, ale věci se mají tak, že čím víc toho mám, tím míň toho dělám. A to se s produktivním životem zas tak úplně neslučuje. Ale věřim, že v tom nejsem sama a začínající semestr lehce pokazil radost každýmu z nás (teda ne že bych vám to přála, jenom odhaduju :D). Ale všechno zlý je pro něco dobrý, a aspoň teď máme o důvod víc si něco dobrýho dopřát, na nervy.

No nebudeme to protahovat, o čas je prostě nouze vždycky a proto jsem se rozhodla tentokrát přidat něco, co bych nazvala „vděčný dezert“. Jednoduchý, rychlý, nenáročný na suroviny i dovednosti, chuťově moc dobrý, vláčný a dlouho vydrží. (už vim, proč jsem se dala na marketing 😀 ) 

Taky bych ráda podotkla, že je to jeden z těch dezertů, u kterých platí, že rozhodně líp chutnají, než vypadají. 😀  Přiznávám, že nafotit to, aby to vypadalo hezky, byl vcelku oříšek a na první pokus se nepovedlo. Druhý se ale taky počítá, tak dobrou chuť a pevný nervy v novém semestru! ♥


Recept


INGREDIENCE

  • 120g másla
  • 3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
  • 170g krupicového cukru
  • 60ml citronové šťávy
  • 250g polotučného tvarohu ve vaničce
  • 70g mletého máku
  • 100g hruhé mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva

Tvarohovo-maková bábovka s citronem


Postup

  • Jako první si ve větší míse vyšlehejte změklé máslo s cukrem a žloutky. 
  • Do světlé máslové pěny dále postupně zašlehejte i tvaroh a citronovou šťávu.
  • V druhé míse si promíchejte mák s moukou a práškem do pečiva a tuto sypkou směs pak vmíchejte do tekuté tvarohové směsi. 
  • Nakonec si vyšlehejte bílky a ty opatrně vmíchejte do hotového těsta. 
  • Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy a bábovku pečte v předehřáté troubě na 170°C zhruba hodinu, dokud není na povrchu zlatavá a po zapíchnutí špejle do těsta na ní neulpívají kousky. 
  • Po upečení nechte bábovku zcela zchladnout a až poté ji vyklopte, aby se vám nepotrhala. Dobrou chuť ♥

  • Tvarohovo-maková bábovka s citronem
  • Tvarohovo-maková bábovka s citronem

Mohlo by se vám líbit

Mrkvový mugcakeMrkvový mugcake
Bramborový salát s kopremBramborový salát s koprem
Celerové krupeto s uzeným lososemCelerové krupeto s uzeným lososem
Předchozí:
Cookies s arašídy a bílou čokoládou
Další:
Ricottové lívance s banány a slaným karamelem

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  • Obchodní podmínky
  • Zásady ochrany osobních údajů
Design by SkyandStars.co
Back Top

Elvn Copyright © 2025