Tak dneska vám tu představim svoje nejoblíbenější jídlo za poslední dobu! Přesně takový to, co vzniklo mym oblíbenym způsobem „sakra já mám hlad, jdu naházet do tý mísy všechny zbytky z lednice, smíchám to s lahůdkovym droždim a snad se to bude dát jíst.“ A že se to sakra dá jíst, za poslední týden jsem ho měla minimálně 4x! Je to tak trochu něco mezi tzatzikama a klasickym vánočnim bramborovym salátem, což zní fakt mega divně, uznávám, ale je to fakt mega dobrý! Jako jarní lehká véča naprostá ideálka, doporučuje 10/10 Terezek! Tak co, dáte mu taky šanci? Jestli jo, přeju vám dobrou chuť a brzo u dalšího receptu! 🙂
Recept
INGREDIENCE
2 porce:
- 500g salátových brambor
- 1 salátová okurka (zhruba 300g)
- 2 vejce
- 300g bílého jogurtu
- 20g lahůdkového droždí
- 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
- dijonská hořčice
- sůl, pepř, sušený česnek
Postup
- Brambory uvařte ve slupce, nechte je zcela vychladnout a poté je oloupejte a nakrájejte na menší kostky.
- Uvařené vejce natvrdo a salátovou okurku také nakrájejte na zhruba stejně velké kusy jako brambory a přidejte je k nim.
- Připravte si zálivku – jogurt promíchejte s lahůdkovým droždím, přidejte najemno nasekaný kopr a dochuťte lžičkou dijonské hořčice, solí, pepřem a sušeným nebo čerstvým česnekem.
- Hotovou zálivku přidejte s bramborám s vejci a okurkou, vše společně dobře promíchejte a případně ještě dochuťte. Rozdělte do dvou misek a podávejte, dobrou chuť! 🙂
HODNOTY:
na 1 porci:
- 430 Kcal/ 1800 Kj
- 24g bílkovin
- 52g sacharidů
- 13g tuků
- 8g vlákniny
Napsat komentář