Tak tady jí máme, krupičandu mojí milovanou! A ne jenom tak ledajakou – pěkně vytuněnou tvarohem, zasypanou skořicí a navrch pěknou nálož mandlovýho másla, tak to já ráda! 😀 A kromě toho, že jí klopim nejradši okolo desátý večer, tak vám prozradim ještě jednu svojí malou úchylku – čim studenější, tim lepší! Jakože mi nedělá problém, hodit jí klidně na chvíli do mrazáku #dontjudgeme… a ona tam tak hezky zatuhne, že je z ní ve výsledku vlastně takovej krupicovej pudink. 😀 Takže hodně doporučuju a rozhodně tenhle krupicovej trik taky zkuste, nebudete litovat! #Teruapproved 🙂
Recept
INGREDIENCE
- 40g pohankové krupice
- 200ml mléka
- 200ml vody
- 100g polotučného tvarohu
- 1 lžíce čekankového sirupu
- 10g ořechového másla
- skořice, špetka soli
Postup
- Krupici povařte v mléce s vodou do zhoustnutí, stáhněte z plotny a dochuťte čekankovým sirupem, skořicí a špetkou soli. Nakonec vmíchejte tvaroh a dozdobte podle vlastní chuti oblíbeným ořechovým máslem, dobrou chuť! 🙂
- Zdobení si můžete upravit podle sebe, zkuste třeba místo skořice kakao a místo ořechového másla klasické. Jo a ovoce, to taky neni vůbec blbej nápad! 😀
HODNOTY:
- 415 Kcal/ 1745 Kj
- 25g bílkovin
- 43g sacharidů
- 13g tuků
- 15g vlákniny
Napsat komentář