Kdo by nemiloval brownies! Jenže se asi všichni shodnem na tom, že to pravý americký má k nějakýmu zdravýmu fit dezertu hoodně daleko. No a protože jsem se rozhodla, že já to jen tak nenechám a brownies se nezvdám, hodila jsem si v kuchyni pár experimentů a vznikla z toho tahle překvapivě hooodně moc skvělá a taky hooodně #macrofrinedly dobrota!
A jestli vám kombinace fazolí a brownies na první pohled nějak úplně nehraje, tak máte právě ještě o jeden důvod víc ho vyzkoušet a přesvědčit se o tom, že to vážně stojí za to. Protože ono fakt stojí!
Tak já doufám, že se tu nějakej odvážlivec přece jenom najde a svojí denní dávku luštěnin si vychutná v týhle netradiční podobě, dobrou chuť! ♥
Recept
INGREDIENCE
- 1 plechovka červených fazolí
- 2 vejce
- 30g másla
- 50g hořkého kakaa
- 60g třtinového cukru
- 50ml mléka
- 1 lžička jedlé sody

Postup
- Fazole propláchněte a pomocí tyčového mixéru rozmixujte úplně dohladka.
- Postupně k nim zašlehejte všechny ostatní suroviny – obě vejce, mléko, rozpuštěné zchladlé máslo, cukr a nakonec kakao s jedlou sodou.
- Hotové těsto nalijte do formy vyložené pečícím papírem a pečte na 180 °C zhruba 25 minut.
- Hotové brownies můžete podávat samotné, nebo nazdobit dle chuti, já jsem použila tvaroh vymíchaný s kakaem a lyofilizované maliny.
- Dobrou chuť! 🙂
HODNOTY:
při nakrájení na 9 kusů vychází na 1 kus:
- 120 Kcal/ 504 Kj
- 5,2g bílkovin
- 11g sacharidů
- 5,1g tuků
- 3,3g vlákniny
Napsat komentář