Jupí! Slavnostně přivítejme na blogu první recept, který nespadá do kategorie dezerty! A aby ten kontrast pořádně vynikl, co jiného by to mělo být, než právě salát? 😀 Ale nevěšte hlavu, tenhle salát se rozhodně neřadí mezi ty vhodné tak akorát pro králíky, naopak je to jeden z těch, který hravě zastane roli rychlého plnohodnotného jídla. A jako bonus si i stoprocentně pochutnáte! 😀 Teda…podle toho, jací fanoušci červené řepy jste. Já bych se jí třeba ujedla! To, že miluji kombinaci sladkých a slaných chutí, jsem tu zmiňovala už nespočetněkrát, a právě řepa, která je přirozeně nasládlá, mi dává prostor si s ní ve slaných receptech pořádně vyhrát. Se zárukou chutného výsledku, alespoň pro mě. 😀
Kombinace řepy s kozím sýrem je už poměrně nesmrtelná a vsadím se, že se s ní nesetkáváte poprvé – tady šla originalita trochu stranou. Ale právě proto, že je pro mě tak oblíbená, přišla by mi škoda vám ji u sebe na blogu nepředstavit. A abych salát obohatila o komplexní sacharidy a nějakou tu bílkovinu, přidala jsem porci černé čočky, a ze salátu je rázem plnohodnotné jídlo, které vás pořádně zasytí. 🙂 Tak dobrou chuť! 🙂
Recept
INGREDIENCE
na 2 porce:
- 100g černé čočky
- 2 hrsti čerstvé rukoly
- 400g uvařené červené řepy
- 2 lžičky olivového oleje
- 2 lžíce balsamikového octa
- sůl
- 80g kozího sýra
Postup
- Černou čočku uvařte dle návodu doměkka, poté ji slijte, přidejte rukolu a dochuťte solí, lžičkou oleje a lžící balsamikového octa.
- Červenou řepu nakrájejte na větší kostičky a papírovou utěrkou z nich dostaňte co nejvíce šťávy (ano, taková utěrka pak vypadá jako po vraždě 😀 ).
- Kostičky červené řepy osolte a promíchejte s druhou lžičkou oleje a lžící octa. Mezitím si rozpalte pánev na střední stupeň a kostičky řepy na ní poté krátce orestujte.
- Do talířů rozdělte směs čočky s rukolou, orestovanou červenou řepu, ozdobte rozdrobeným kozím sýrem a podávejte, dobrou chuť!♥
Napsat komentář