• Domů
  • Recepty
    • Saláty
    • Polévky
    • Snídaně
    • Svačiny
    • Hlavní chody
    • Dezerty
  • KONTAKT

Petit Appetit

Dezerty, Recepty, Snídaně

Vánoční granola

20. 12. 2018 Leave a Comment

Dobře, co si budeme, Vánoce na blogu jsem těžce nezvládla a ano, dost si to vyčítám, protože kdy je vhodnější příležitost přidávat jeden sladký recept za druhým, než zrovna na Vánoce, žejo… No, už se stalo… Alespoň si teď můžu dát nějaký předsevzetí do nového roku, abych to tak neflákala.

Ale tak aby tady nebyl ten jeden vánoční recept chudák úplně sám, přidávám alespoň druhý, který je z trochu jiného soudku, než cukroví. Jedlé dárky jsou docela dobrá věc, protože zaprvé víte, že to ten člověk fakt zužitkuje, zadruhé můžete mít dobrý pocit, že za tím je i kus vaší práce, a zatřetí ještě s největší pravděpodobností ušetříte :D. Dlouho jsem váhala, co tak nejuniverzálnějšího za dárek vytvořit a nakonec jsem se pro granolu. Protože…hodně lidí snídá, logicky. Tahle granola se nese ve vánočním duchu, je krásně voňavá a plná oříšků, koření a medu. A jestli už všechny dárky máte nebo je nikomu vyrábět nechcete, vždycky si jí můžete udělat pro sebe, což taky rozhodně doporučuji! 😀 ♥


Recept


INGREDIENCE

  • 300g ovesných vloček (hrubých)
  • 100g mandlových lupínků
  • 100g nasekaných pekanových ořechů
  • 50g kokosových lupínků
  • 2 zarovnané lžíce perníkového koření
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 3 lžíce medu

Vánoční granola


Postup

  • Ve velké míse smíchejte všechny sypké suroviny – vločky, mandlové a kokosové lupínky, nasekané ořechy a perníkové koření. 
  • Kokosový olej a med dejte společně do menšího kastrolu/vyšší pánve  a na plotně pomalu zahřívejte, dokud se všechny suroviny nerozpustí a nevytvoří se kompaktní tekutá směs. Hlídejte, aby se směs nevařila, opravdu stačí jen zahřát a míchat. 
  • Teplou tekutou směs nalijte do mísy na sypké suroviny a vše smíchejte tak, aby byly všechny sypké ingredience obalené medovou směsí, můžete si pomoct i rukama. 
  • Směs rovnoměrně rozložte na velký plech s pečícím papírem a vložte do předehřáté trouby na 170°C, pečte dozlatova zhruba 25 minut. V průběhu pečení směs alespoň jednou promíchejte vařečkou, aby se upekla rovnoměrně. 
  • Po upečení nechte granolu zcela vychladnout, aby se stala krásně křupavou.
  • Hotová granola vám vydrží v uzavřené nádobě minimálně měsíc a můžete si jí nasypat například do mléka, jogurtu nebo do čehokoliv chcete, tak dobrou chuť♥

  • Vánoční granola
  • Vánoční granola
  • Vánoční granola

Mohlo by se vám líbit

Pečené batáty s česnekovým dipem a křupavou cizrnouPečené batáty s česnekovým dipem a křupavou cizrnou (vegan)
čoko muffinyČoko muffiny
Maková zmrzlina s višněmiMaková zmrzlina s višněmi
Předchozí:
Karamelové kuličky s lískovými oříšky
Další:
Kokosový likér s bílou čokoládou

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  • Obchodní podmínky
  • Zásady ochrany osobních údajů
Design by SkyandStars.co
Back Top

Elvn Copyright © 2025